Przepis na Kurczak Szanghaj / Przepis internauty
Głosów: 6
Ocena: 3.5
Twoja ocena:
Ocena: 3.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 30 minut |
Czas oczekiwania | 15 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 szt. piersi kurczaka
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
- kilka grzybów mun pociętych w paski
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego wykonany wg. przepisu lub z proszku
- kilka pieczarek pociętych w plasterki
- garść kapusty pekińskiej pociętej w paski
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozmieszanej z odrobiną wody
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Składniki
Dodatek:
|
Głosów: 6
Ocena: 3.5 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka kroimy pod skosem w kostkę i marynujemy w sosie sojowym i grzybowym.
- Na rozgrzany olej wrzucamy kurczaka podsmażamy na złoty kolor następnie dodajemy wcześniej namoczone i pokrojone w paseczki grzyby Mun, zalewamy bulionem i dusimy z 7min aż grzyby będą wystarczająco miękkie, wrzucamy pieczarki i po upływie kilku minut dodajemy kapustę pekińską.
- Wszystko smażymy i doprawiamy do smaku przyprawami i sosami, na samym końcu dodajemy płaska łyżkę maki ziemniaczanej rozprowadzonej w wodzie i energicznie mieszamy. Podawać z ryżem. Życzę smacznego.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Herbaty (14)
- Promocja (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1943)
- [+]Kuchnia chińska (442)
- Sosy chińskie (41)
- Olej, ocet, pasty (15)
- Makaron, ryż, mąka (34)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (26)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (9)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (26)
- Herbata, napoje (18)
- [+]Kuchnia japońska (194)
- Sosy japońskie (18)
- Przyprawy japońskie, miso (24)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (5)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (7)
- Warzywa, grzyby, tofu (16)
- Herbata, panko, inne (10)
- [+]Kuchnia tajska (229)
- Sosy (23)
- Ryż, makaron, mąka (25)
- Pasty, przyprawy (35)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (26)
- [+]Kuchnia chińska (442)
- [+]Przybory kuchenne (167)
- Patelnia wok (21)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (20)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (8)
- Wyprzedaże (8)
- Produkty do sushi (40)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (2)
Dodaj komentarz