Przepis na Kurczak Szanghaj / Przepis internauty
Głosów: 5
Ocena: 3.8
Twoja ocena:
Ocena: 3.8
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 30 minut |
Czas oczekiwania | 15 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 szt. piersi kurczaka
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
- kilka grzybów mun pociętych w paski
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego wykonany wg. przepisu lub z proszku
- kilka pieczarek pociętych w plasterki
- garść kapusty pekińskiej pociętej w paski
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozmieszanej z odrobiną wody
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Składniki
Dodatek:
|
Głosów: 5
Ocena: 3.8 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka kroimy pod skosem w kostkę i marynujemy w sosie sojowym i grzybowym.
- Na rozgrzany olej wrzucamy kurczaka podsmażamy na złoty kolor następnie dodajemy wcześniej namoczone i pokrojone w paseczki grzyby Mun, zalewamy bulionem i dusimy z 7min aż grzyby będą wystarczająco miękkie, wrzucamy pieczarki i po upływie kilku minut dodajemy kapustę pekińską.
- Wszystko smażymy i doprawiamy do smaku przyprawami i sosami, na samym końcu dodajemy płaska łyżkę maki ziemniaczanej rozprowadzonej w wodzie i energicznie mieszamy. Podawać z ryżem. Życzę smacznego.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz