Przejdź do treści

Ryż z warzywami po chińsku / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ryż z warzywami po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Ten chiński ryż z warzywami możemy podawać zamiast białego ryżu gotowanego. Otóż to danie można przyrządzić w bardzo prosty sposób i potrzebujemy wiele naszego cennego czasu, wydatki też nie są zbyt wielkie. Jeśli ktoś jest fascynatem kuchni chińskiej to ta przystawka na pewno mu przypadnie do gustu.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przystawki
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szklanka ryżu jaśminowego
  • 1 szt. zielonego ogórka
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 szt. pomidorów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • trochę soli do smaku
  • trochę pieprzu do smaku
Rodzaj dania Przystawki
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szklanka ryżu jaśminowego
  • 1 szt. zielonego ogórka
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 szt. pomidorów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • trochę soli do smaku
  • trochę pieprzu do smaku
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Ryż gotujemy według przepisu. Odstawiamy, najlepiej na kilka godzin.
  2. Kroimy warzywa, najlepiej wszystko w kostkę.
  3. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie warzywa, smażymy mieszając aż lekko zmiękną.
  4. Dodajemy ugotowany ryż wcześniej i dodajemy sos sojowy. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe! Stosować jako dodatek do dań zamiast ryżu białego.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *