Przepis na Sakiewki nadziewane wołowiną / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 15 liści kapusty pekińskiej dużych
- 1 szt. cebuli
- 2 szt. marchewki
- 2 łyżki oleju sezamowego
- szczypta soli
- 200 g mielonej wołowiny
- 4 łyżki sosu sojowego japońskiego
- szczypta pieprzu
- pęczek szczypiorku
Składniki
|
Głosów: 0 Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe! |
Sposób przygotowania
- Każdy liść kapusty pekińskiej przekrój w poprzek mniej więcej w połowie, odkrawając twardą część, a następnie gotuj je przez chwilę w lekko osolonej wodzie aż staną się miękkie. Gotowe liście delikatnie wyjmij z garnka i odłóż na bok.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj, a marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Na patelni rozgrzej olej sezamowy, wsyp szczyptę soli i podsmaż mieloną wołowinę. Kiedy mięso zbrązowieje, dodaj posiekaną cebulę oraz marchew i smaż całość przez kilka minut.
- Następnie wlej japoński sos sojowy, dodaj pieprz, wymieszaj i duś pod przykryciem przez chwilę, po czym zdejmij z ognia.
- Przy pomocy łyżki nałóż nadzienie na przygotowane liście, delikatnie uformuj sakiewki i każdą zwiąż szczypiorkiem.
- Tak przygotowane sakiewki gotuj na parze przez około 5-10 minut. Przekładając sakiewki na talerz uważaj, by się nie rozerwały. SMACZNEGO!
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1564)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz