Przejdź do treści

Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej
Ocena ze starego portalu: 4,88 / 17 ocen
Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej to prosta w wykonaniu, bardzo smaczna chińska zupa. Do jej przygotowania potrzebny jest anyż gwiazdkowy, który nadaje zupie wyjątkowy charakter. Anyż trzeba używać z umiarem, bo ma bardzo bardzo mocny, wyrazisty smak. Jedna z moich ulubionych potraw.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 35 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 35 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Z piersi kaczki odciąć skórę i pociąć ją w cienkie paski długości 4-5cm. Kapustę posiekać w 1 cm plastry.
    Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej
  2. W garnku zagotować bulion, dodać pierś, kapustę, wino ryżowe i sos sojowy, wymieszać i gotować na wolnym 15 min.
    Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej
  3. Dodać czosnek i anyż, gotować kolejne 10 min.
    Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej
  4. Dodać olej sezamowy, pietruszkę i sezam, wymieszać. Zupa gotowa.
    Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej
Udostępnij ten przepis