Przejdź do treści

oleju sezamowego

Zupa dyniowa z fermentowaną fasolą

Zupa dyniowa z fermentowaną fasolą to danie z elementami kuchni europejskiej, chińskiej i japońskiej. Gęsty krem dyniowy doprawiony czarną fermentowaną fasolą i olejem sezamowym. Przed dodaniem do dania dynie należy upiec w piekarniku, dynia mięknie ale przede wszystkim karmelizuje nadając zupie ciekawy, słodkawy smak. Danie podajemy z podsmażona brukselką doprawioną pikantną japońską przyprawa 7 smaków i posypujemy świeżymi ziołami.

Korean Fried Chicken wersja lekko-pikantna

Kurczak po koreańsku, czyli panierowane mięso z udek kurczaka w słodko-pikantnym i kleistym sosie na bazie pasty gochujang.
Danie to prezentujemy w wersji walentynkowej z dodatkiem bogatego w wartości odżywcze czerwonego ryżu i popularnej sałatki colesław w słodkim majonezie z pulpą mango 😀

Azjatycki Chikker burger

Przepis na tego burgera powstał w czasie długiego majowego weekendu, podczas rodzinnego grillowania 😀
Jest to nasza odmiana chikkera, burgera którego możecie spotkać w najpopularniejszej sieci fast food na świecie. Pyszny chrupiący kurczak, obtoczony w tempurze i panierce panko z dodatkiem nietypowych, orientalnych składników: wodorostów wakame i marynowanej rzodkwi. Podajemy również przepis na bułkę z sezamem, którą upiekliśmy w domowym piekarniku.