Jajka na parze z paluszkami krabowymi i grzybami Mun

Maki sushi z paluszkami krabowymi i grzybami shitake

Maki sushi z paluszkami krabowymi i grzybami shitake jest smaczne, chrupiące i kolorowe czyli spełniające wszelkie wymogi dobrego sushi.

Czytaj dalej

Gunkanmaki z jajecznicą i z pastą z paluszków krabowych

Temaki sushi – sushi zwijane w ręku

Maki sushi odwrócone (Uramaki)

Ocena ze starego portalu: 5.00 / 9 ocen
Maki-sushi odwrócone różni się od tradycyjnego tym, że ryż znajduje się na zewnątrz rulonu! Przygotowanie jest niemal identyczne, cały trik polega tylko na zastosowaniu folii i umiejętnym odwróceniu glonu posmarowanego ryżem na drugą stronę. Do wypełnienia sushi używa się różnych składników, bardzo często surowej ryby. Do sushi powinno stosować się ryby morskie, które nie mają pasożytów (a przynajmniej nie takie, które bardzo szkodzą człowiekowi).

Czytaj dalej

Maki sushi kalifornijskie (California roll)

0