Sałatka z ogórka po tajsku
Sałatka z ogórka po tajsku to bardzo orzeźwiająca, smaczna surówka o lekko pikantnym smaku. Świetnie pasuje do potraw z drobiu i ryżu.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.05.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 10minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 10minut
Składniki
  • 1szt. zielonego ogórka(długi)
  • 1szt. cebuli czerwonej
  • 3łyżki świeżej mięty
Sos:
Do posypania:
Sposób przygotowania
  1. Wymieszać składniki sosu.
  2. Ogórek pokroić w cienkie plasterki, cebulę pociąć w piórka, pociąć listki mięty, wszystko razem wymieszać.
  3. Zalać warzywa przygotowanym sosem i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Schłodzić w lodowce przez 10 minut. Przed podaniem posypać orzeszkami lub czarnym sezamem.