Surówka jak u chińczyka / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,43 / 7 ocen
Smaczna, łatwa i tania surówka chińska.

Czytaj dalej

Tofu Ma Po / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oryginalne, słynne danie chińskie z prowincji Sichuan, o wyrazistym ostrym smaku, bardzo popularne w restauracjach chińskich w USA. Potrawa jest przeznaczona dla wielbicieli ostrej kuchni syczuańskiej, ale nie tylko – ostrość można bowiem „wyregulować”.

Czytaj dalej

Słodko-kwaśna wieprzowina w stylu Hong-Kong / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Sweet & Sour Pork Hong Kong Style

Czytaj dalej

Żeberka pięć smaków / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Polecam ten przepis, dostałem kiedyś od przyjaciela Chińczyka, który ma świra na punkcie gotowania. Przepis przeleżał w szufladzie kilka ładnych lat, ostatnio wpadł mi w ręce i po przetłumaczeniu z chińskiego zaserwowałem na małym przyjęciu. Efekt murowany, goście zachwyceni Podawać z ryżem lub na sałacie z makaronem ryżowym. Smacznego.

Czytaj dalej

Sushi / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 3,5 / 6 ocen
Maki sushi w wykonaniu internauty.

Czytaj dalej

Ryż do sushi