Przejdź do treści

Surówka jak u chińczyka / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Surówka jak u chińczyka / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,43 / 7 ocen
Smaczna, łatwa i tania surówka chińska.
Głosów: 64
Ocena: 3.55
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Porcje
porcje
Składniki
  • 1/4 główki kapusty białej
  • 1 szt. marchewki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki octu białego
  • 1/4 szklanki cukru białego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ząbek czosnku
Porcje
porcje
Składniki
  • 1/4 główki kapusty białej
  • 1 szt. marchewki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki octu białego
  • 1/4 szklanki cukru białego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ząbek czosnku
Głosów: 64
Ocena: 3.55
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Szatkujemy kapustę i marchewkę. Mieszamy.
  2. Przygotowujemy zalewę składającą się z 1/4 szklanki oleju, 1/4 szklanki octu, 1/4 szklanki cukru i łyżeczki soli. Do zalewy wciskamy czosnek. Zalewę podgrzewamy i polewamy nią kapustę.
  3. Dokładnie mieszamy aby zalewa dokładnie połączyła się z kapustą. Po polaniu i wymieszaniu chłodzimy. Jest Grudzień więc wystawiłem ją na balkon:). Smacznego! Ps. lepsze niż w knajpce u chińczyka 🙂 Można posypać zmielonymi orzeszkami.
Udostępnij ten przepis
 

17 komentarzy do “Surówka jak u chińczyka / Przepis internauty”

    1. Wystarczy dodać do kapusty przed dodaniem marchewki i zalewy łyżkę wegetyi lub soli i odstawic na parę godzin. Po tym czasie kapusta jest mięciutka. Do zalewy nie trzeba wtedy dodawać soli.

  1. Anty Gesler kombinator

    Dodajcie jeszcze pare plasterow ogorka dlugiego do tego i wtedy bedzie to mialo ciekawy aromat, kapke kopru wloskiego, koperek i swieza bazylke. Wtedy z durnej kapusty i marchewki macie taka surowke ze Geslerowej loki prostuje… 😉

  2. Dzisiaj zrobiłam do obiadu i potwierdzam ,jest rewelacyjna. Nie wiem jak smakuje u chińczyka, ale ta zostanie w moim menu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *