Kulki ryżowe z łososiem i imbirem marynowanym (sushi)

Tofu-sushi

Sushi / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 3,5 / 6 ocen
Maki sushi w wykonaniu internauty.

Czytaj dalej

Nigiri sushi

Ocena ze starego portalu: 4,62 / 13 ocen
Nigri sushi oznacza "sushi formowane w ręku". Pomimo, że podane na stół wygląda dużo prościej niż maki-sushi (sushi zwijane) to tak naprawdę jego przygotowanie jest bardziej pracochłonne (lepienie kulek). Japończycy traktują przygotowanie dobrego nigiri-sushi jak sztukę, a szkolenie na mistrza sushi zajmuje wiele lat i jest bardzo wysoko cenione. Podobno najlepsi specjaliści kleją kulki, w których zawsze jest taka sama, ściśle określona, ilość ziarenek ryżu:).

Czytaj dalej

Maki sushi odwrócone (Uramaki)

Ocena ze starego portalu: 5.00 / 9 ocen
Maki-sushi odwrócone różni się od tradycyjnego tym, że ryż znajduje się na zewnątrz rulonu! Przygotowanie jest niemal identyczne, cały trik polega tylko na zastosowaniu folii i umiejętnym odwróceniu glonu posmarowanego ryżem na drugą stronę. Do wypełnienia sushi używa się różnych składników, bardzo często surowej ryby. Do sushi powinno stosować się ryby morskie, które nie mają pasożytów (a przynajmniej nie takie, które bardzo szkodzą człowiekowi).

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty