Karkówka w sosie śliwkowym (po koreańsku)

Karkówka z marchwią stri-fry w karmelowym sosie

Karkówka smażona z kimchi

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Kolejna potrawa z użyciem kimchi, dosyć ostra, ale bez przesady. W oryginalnym koreańskim przepisie zamiast czerwonej i zielonej papryki słodkiej używa się 2 zielone i 2 czerwone koreańskie papryczki chili - w Polsce są one jednak niedostępne a na dodatek danie staje się wtedy niesamowicie ostre (dla przeciętnego Polaka nie do zjedzenia). Oczywiście twardziele mogą dorzucić sobie trochę gochugaru lub kilka chili, ale osobiście nie polecam. Karkówka jest mięsem tłustym i przerośniętym wymagającym zazwyczaj długiego smażenia lub grillowania, jednak dzięki cięciu w cieniutkie plasterki oraz marynacie wystarczy krótko przesmażyć metodą stir-fry, aby mięso było miękkie i soczyste.

Czytaj dalej

Pikantny Łagman z wieprzowiny / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Tatarski gulasz tradycyjnie wykonywany z wołowiny, tym razem w wersji wieprzowej. Serwuje się go z makaronem lub ryżem gotowanym.

Czytaj dalej

Makaron sojowy z karkówką / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Bardzo proste jedzenie dla dwu (głodnych studentów) ew. trzech kulturalnych osób.

Czytaj dalej

Koreański grill Korean Barbecue