Przepis na Pikantny Łagman z wieprzowiny / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 60 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 600 g karkówki
- 3 łyżki oleju arachidowego
- 2 szt. cebuli drobno posiekanej
- 800 g pomidorów z puszki
- 3 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 3 szt. papryki marynowanej pokrojonej w paski
- 1 łyżeczka sambal oelek
- trochę soli
- trochę pieprzu
- 500 ml bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- kilka porcji makaronu mie ugotowanego lub usmażonego
Składniki
Dodatek:
|
Głosów: 0
Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
- W głębokim rondlu rozgrzej olej arachidowy, podsmaż przygotowane mięso, a kiedy się zrumieni wsyp posiekaną cebulę.
- Po około 10 minutach smażenia dodaj pomidory, czosnek, pokrojoną w paseczki marynowaną paprykę i łyżeczkę pikantnego sosu sambal oelek.
- Następnie przypraw całość do smaku solą oraz pieprzem, zalej bulionem i duś do chwili, gdy mięso będzie miękkie.
- Gotowy łagman podawaj z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko w osobnej miseczce. SMACZNEGO!
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Herbaty (14)
- Promocja (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1947)
- [+]Kuchnia chińska (442)
- Sosy chińskie (41)
- Olej, ocet, pasty (15)
- Makaron, ryż, mąka (34)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (26)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (9)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (26)
- Herbata, napoje (18)
- [+]Kuchnia japońska (194)
- Sosy japońskie (18)
- Przyprawy japońskie, miso (24)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (5)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (7)
- Warzywa, grzyby, tofu (16)
- Herbata, panko, inne (10)
- [+]Kuchnia tajska (231)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (25)
- Pasty, przyprawy (35)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (26)
- [+]Kuchnia chińska (442)
- [+]Przybory kuchenne (167)
- Patelnia wok (21)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (20)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (8)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (40)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (2)
Dodaj komentarz