Przepis na Pikantny Łagman z wieprzowiny / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 60 minut |
Porcje |
osób |
Składniki
- 600 g karkówki
- 3 łyżki oleju arachidowego
- 2 szt. cebuli drobno posiekanej
- 800 g pomidorów z puszki
- 3 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 3 szt. papryki marynowanej pokrojonej w paski
- 1 łyżeczka sambal oelek
- trochę soli
- trochę pieprzu
- 500 ml bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- kilka porcji makaronu mie ugotowanego lub usmażonego
Składniki
Dodatek:
|
Głosów: 0 Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe! |
Sposób przygotowania
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
- W głębokim rondlu rozgrzej olej arachidowy, podsmaż przygotowane mięso, a kiedy się zrumieni wsyp posiekaną cebulę.
- Po około 10 minutach smażenia dodaj pomidory, czosnek, pokrojoną w paseczki marynowaną paprykę i łyżeczkę pikantnego sosu sambal oelek.
- Następnie przypraw całość do smaku solą oraz pieprzem, zalej bulionem i duś do chwili, gdy mięso będzie miękkie.
- Gotowy łagman podawaj z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko w osobnej miseczce. SMACZNEGO!
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz