Przejdź do treści

Pikantny Łagman z wieprzowiny / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pikantny Łagman z wieprzowiny / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Tatarski gulasz tradycyjnie wykonywany z wołowiny, tym razem w wersji wieprzowej. Serwuje się go z makaronem lub ryżem gotowanym.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 60 minut
Porcje
osób
Składniki
  • 600 g karkówki
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • 2 szt. cebuli drobno posiekanej
  • 800 g pomidorów z puszki
  • 3 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 3 szt. papryki marynowanej pokrojonej w paski
  • 1 łyżeczka sambal oelek
  • trochę soli
  • trochę pieprzu
  • 500 ml bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
Dodatek:
Czas przygotowania 60 minut
Porcje
osób
Składniki
  • 600 g karkówki
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • 2 szt. cebuli drobno posiekanej
  • 800 g pomidorów z puszki
  • 3 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 3 szt. papryki marynowanej pokrojonej w paski
  • 1 łyżeczka sambal oelek
  • trochę soli
  • trochę pieprzu
  • 500 ml bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
Dodatek:
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
  2. W głębokim rondlu rozgrzej olej arachidowy, podsmaż przygotowane mięso, a kiedy się zrumieni wsyp posiekaną cebulę.
  3. Po około 10 minutach smażenia dodaj pomidory, czosnek, pokrojoną w paseczki marynowaną paprykę i łyżeczkę pikantnego sosu sambal oelek.
  4. Następnie przypraw całość do smaku solą oraz pieprzem, zalej bulionem i duś do chwili, gdy mięso będzie miękkie.
  5. Gotowy łagman podawaj z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko w osobnej miseczce. SMACZNEGO!
Udostępnij ten przepis