Przejdź do treści

sosu sojowego grzybowego

Makaron smażony z grzybami

Ocena ze starego portalu: 4,50 / 12 ocen

Szybka do wykonania i smaczna potrawa wegetariańska. Do jej przygotowania możemy użyć suszonych grzybów shitake, ale korzystając z sezonu grzybowego lepiej użyć świeże grzyby leśne, ja użyłem podgrzybków, które właśnie pojawiły się w lasach sosnowych. Makaron możemy usmażyć, będzie wtedy smaczniejszy ale bardziej kaloryczny (musimy dodatkowo użyć 5-6 łyżek oleju) lub zrezygnować ze smażenia stawiając na dietetyczność potrawy kosztem walorów smakowych.

Kurczak w 5 smakach / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny

Potrawa jest pyszna, prosta i szybka, w moim domu bardzo często ją robimy i nigdy nam się nie nudzi! Wychodzi tego sporo, mnie starcza na dwa dni na dwie osoby spokojnie ( i nie żałujemy sobie) i dla siostry co przypadkiem do nas wpadnie. Smacznego!

Kurczak w sosie grzybowym / Przepis internauty

Kurczak w sosie grzybowym to jedno z niewielu dań kuchni chińskiej, które smakuje mojej Mamie:) Przed smażeniem należy namoczyć i podgotować kilka minut grzyby mun – inaczej będą twarde. Zamiast pora można dorzucić dymki. Podawać z gotowanym ryżem.

Kurczak po Chińsku / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,79 / 9 ocen

Kurczak po chińsku to danie, które zrobiłem przez przypadek. Po prostu improwizowałem ze składnikami jakie były akurat w domu. O dziwo wyszło bardzo smaczne :-).