Wersja do druku:
Wydrukuj przepis
Makaron smażony z kurczakiem w sosie ostrygowym i trawą cytrynową / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,0 / 1 ocena
Makaron smażony z kurczakiem w sosie ostrygowym i trawą cytrynową to danie w stylu chińsko-tajsko-filipińskim podane z makaronem Udon. Polecam Kurczaka w moim wydaniu! 🙂
Makaron smażony z kurczakiem w sosie ostrygowym i trawą cytrynową to danie w stylu chińsko-tajsko-filipińskim podane z makaronem Udon. Polecam Kurczaka w moim wydaniu! 🙂
Czas przygotowania | 15 minut |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 400 g piersi kurczaka
- 2 szt. cebuli średnich
- 2 szt. papryki czerwonej
- 3 ząbki czosnku
- 1 szt. pora
- 300 g grzybów shitake dużych lub świeżych pieczarek
- 5 łyżek sosu sojowego grzybowego
- 5 łyżek sosu ostrygowego
- 3 łyżki sosu Ketjap Manis
- garść kiełków fasoli mung
- szczypta świeżej kolendry
- 2 łyżeczki trawy cytrynowej w proszku
- 4 łyżki oleju
- 6 łyżek wody
- 200 g makaronu Udon lub makaronu mie
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Mięso, grzyby i wszystkie warzywa kroimy na kawałki wielości 2-2,5cm.
- Kurczaka marnujemy 30 min. w sosie sojowym grzybowym.
Udostępnij ten przepis