Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia (by Magda Klimczak)

Futomaki grube rolki sushi

Grillowana ryba z grzybami shitake

Chirashi sushi z ikrą, kaparami i wędzonym łososiem

Łosoś w sosie Hoisin

Ryba z cukinią w żółtym curry

Japońskie szaszłyki z łososia, pora i grzybów shitake

Maki i nigiri sushi z łososiem

Łosoś grillowany z kinpirą z selera naciowego

0
Ocena ze starego portalu: 4,80 / 5 ocen
Łosoś grillowany z kinpirą z selera naciowego to popularne danie codziennej kuchni japońskiej. Tak naprawdę kinpira oznacza rodzaj przygotowania dania poprzez "przesmażenie i duszenie", ale nazwą ta określa się także dania przygotowane w ten sposób. W Japonii najczęściej jest wykonywana z łodyg łopianu i marchwi ale równie dobrze można ja robić z innych warzyw, wodorostów, tofu, glutenu a nawet mięsa. Duszenie odbywa się zazwyczaj w sosie sojowym i mirinie. My proponuję znakomitą kinpirę z selera naciowego, która świetnie podkreśla smak grillowanego łososia.

Czytaj dalej

Maki sushi z pieczonym łososiem

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Maki sushi z pieczonym łososiem to odmiana rolek sushi wypełniona aromatycznym łososiem w pięciu smakach, lekko podsmażonym na patelni. Potrawa dla zwolenników sushi z rybą, która została wcześniej poddana obróbce termicznej.

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty