Przepis na Łosoś w sosie Hoisin
Czas przygotowania | 15 minut |
Czas oczekiwania | 1 godzina |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 2 kawałki filetu z łososia
- 2 łodyżki cebuli dymki sam szczypior, pokrojony ukośnie w 2 cm kawałki
Marynata:
- 3 łyżki sosu hoisin
- 3 łyżki soku z limonki lub cytryny (sok z 1 cytryny)
- 2 łyżki świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 1 szt. papryczki chili suszonej drobno posiekanej, bez pestek
- 1/2 łyżeczki soli
Składniki
Marynata:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Komentarze
Ewa Radusz #1
Łosoś pycha, przy tym danie nie wymaga dużo pracy.
Przed wyjściem do pracy łosoś ląduje w marynacie a po powrocie do domu, tylko do piekarnika. Naprawdę pycha, polecam.
Dodaj komentarz