Przejdź do treści

Ryba z cukinią w żółtym curry

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ryba z cukinią w żółtym curry
Ryba z cukinią w żółtym curry to dwa rodzaje ryb i cukinia tworzące w tej potrawie dobrze dobrane trio, jedwabista ryba i chrupiąca cukinia w lekko pikantnym sosie z żółtej pasty curry to doskonale współgrająca kompozycja. Marynowanie filetów można przedłużyć pozostawiając je w marynacie na całą noc w lodówce, wtedy nasze curry nabierze jeszcze intensywniejszego smaku i aromatu.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata do ryby:
Do przybrania:
  • 1 łyżka świeżej kolendry
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata do ryby:
Do przybrania:
  • 1 łyżka świeżej kolendry
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Filety rybne pokroić w kostkę 1,5 cm.
  2. Połączyć składniki marynaty, zalać nią pocięte ryby, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
    Ryba z cukinią w żółtym curry
  3. Do woka wlać mleko kokosowe, doprowadzić je do wrzenia, rozmieszać dobrze pastę curry.
    Ryba z cukinią w żółtym curry
  4. Dodać cukinię i gotować na małym ogniu 8 minut.
    Ryba z cukinią w żółtym curry
  5. Dodać filety wraz z zalewą i gotować 5 minut na niewielkim ogniu.
    Ryba z cukinią w żółtym curry
  6. Gotową potrawę posypać listkami kolendry i podawać z ryżem jaśminowym.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *