Przejdź do treści

Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia (by Magda Klimczak)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia
Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia to propozycja dania fusion, połączenie popularnego w kuchni Amerykańskiej burgera z chrupiącym rybnym kotletem z dodatkami kuchni koreańskiej i japońskiej. W klasycznej bułce serwowany jest rybny kotlet panierowany w panko i czarno-białym sezamie. Do tego pikantny sos z koreańskiego gochujangu i majonezu oraz kwaśno-słodkie pikle z ogórka. Oryginalne, lekko pikantne i bardzo smaczne danie, które można spożyć jako przekąskę lub szybki obiad.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przekąski
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
burgerów
Składniki
Panierka:
Sos:
Pikle z ogórka:
Dodatki:
  • świeża kolendra
  • sok z limonki
Rodzaj dania Przekąski
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
burgerów
Składniki
Panierka:
Sos:
Pikle z ogórka:
Dodatki:
  • świeża kolendra
  • sok z limonki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki burgerów blendujemy. Uzyskaną masę dzielimy na 5 części i formujemy kotleciki. Kotleciki obtaczamy w panierce i smażymy z obydwu stron przez 3-4 min.
  2. Przygotowujemy sois mieszajac w w miseczce majonez z gochugaru. Ogórka tniemy w plastry, lub wstążki i marynujemy około 15 min w marynacie.
  3. Bułeczki burgerowe smarujemy sosem, nakładamy rybnego burgera, marynowanego ogórka, świeżą kolendrę, skrapiamy sokiem z limonki i zjadamy ciepłe. Pycha!
    Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *