Makaron ryżowy z wołowiną w ostrym sosie kokosowym

Warzywa z grzybami stir-fry w orzechowym sosie

Marynowana pierś kaczki (Kamo no yunan-zuke)

Kurczak teriyaki / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,94 / 17 ocen
Kurczak teriyaki to słynne japońskie danie, smażony kurczak w słono-słodkim sosie. Przedstawiony przepis jest niezwykle prosty ale także niezwykle smaczny. Użycie marmolady pomarańczowej dodaje daniu oryginalnego, ciekawego smaku. Danie proponujemy serwować z ryżem lub makaronem ryżowym oraz ogórkami polanymi słodkim sosem chili.

Czytaj dalej

Wietnamska aromatyczna smażona wołowina

Kurczak z orzechami i słodkim sosem sezamowym / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Chciałem by było to danie orientalne, inne od tych, które już robiliśmy ale zarazem z elementami dla mnie ulubionymi jak słodki sosik, na bazie ciemnego sosu sojowego. Potrawa w nurcie chińskimi z elementami nieco tajskimi.

Czytaj dalej

Żeberka pięć smaków / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Polecam ten przepis, dostałem kiedyś od przyjaciela Chińczyka, który ma świra na punkcie gotowania. Przepis przeleżał w szufladzie kilka ładnych lat, ostatnio wpadł mi w ręce i po przetłumaczeniu z chińskiego zaserwowałem na małym przyjęciu. Efekt murowany, goście zachwyceni Podawać z ryżem lub na sałacie z makaronem ryżowym. Smacznego.

Czytaj dalej