Chrupiące ziołowe placuszki

Indyjski chleb Naan maślany

Chińskie placki z dymką i chili

Podpłomyki z jagnięciną

Podpłomyki z jagnięciną to danie w stylu indyjskim, które możemy serwować jako przekąskę lub lekki obiad. Chrupiący podpłomyk z nadzieniem z mielonej jagnięciny dobrze doprawionej hinduskimi przyprawami. Do tego pieczona papryczka chili i bakłażan. Wszystko podane ze świeżymi ziołami i sosem cytrynowo-jogurtowym. Danie zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!

Czytaj dalej

Pierożki Wonton w sosie (by Magda Klimczak)

Japońskie pierożki Gyoza (by Magda Klimczak)

Bułeczki na parze Baozi z krewetkowym farszem (by Magda Klimczak)

Chrupiąca ryba w słodko pikantnym sosie

Wątróbka drobiowa z imbirem

Placki z łososiem