Naleśniki kokosowe z sosem pomarańczowym

Naleśniki kokosowe z bananami

Polędwiczka wieprzowa w sosie cebulowo-imbirowym

Koreańskie placki z kimchi – Kimchi Jun

Karokke – japońskie krokiety

Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Nie jest to rdzenne japońskie danie, jednak obecnie bardzo popularne w Japonii. Istnieje wiele odmian krokietów z różnym wypełnieniem, podstawą naszych krokietów są ziemniaki i mięso mielone. W Japonii krokiety kupuje się najczęściej pojedynczo, jako przekąskę, serwowane na ciepło w sklepach spożywczych i supermarketach. Ponieważ ich wykonanie jest dosyć pracochłonne rzadko są przygotowywane w domach. Krokiety te jada się najczęściej z majonezem i specjalnym sosem do krokietów (niestety u nas nie dostępnym) ale można próbować różnych sosów (mi np. bardzo smakowały z sosem z czarnej fasoli).

Czytaj dalej

Krewetki tygrysie z pomidorem i zielonym groszkiem

Kurczak szefa kuchni

Ocena ze starego portalu: 4,89 / 35 ocen
Nazwa chyba mówi sama za siebie :). Zrobiłem to danie z moich ulubionych składników i w mój ulubiony sposób ( kawałki mięsa w chrupiącej panierce w pysznym gęstym sosie podane na chrupiącym makaronie).

Czytaj dalej

Kurczak Generała Tso

4