Przepis na Koreańskie placki z kimchi – Kimchi Jun
Koreańskie placki z kimchi - Kimchi Jun można wykonać w wersji wegetariańskiej lub z dodatkiem pokrojonego, gotowanego mięsa lub owoców morza np. krewetek. To popularne danie koreańskie jest proste i nie wymaga nakładu pracy ale do jego przygotowania niezbędne jest kimchi (koreańska kiszona kapusta z chili). Kimchi można nabyć w puszce w naszym sklepiku lub przygotować samodzielnie według przepisu z naszej strony (zob. przepis na kimchi). Danie jest ostre w smaku, jego ostrość można ewentualnie złagodzić zmniejszając ilość użytego kimchi.
Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ryżowej
- 1 szklanka kimchi grubo posiekanej na 2 cm kawalki
- 3 łyżki soku z kimchi
- 1 szklanka wody
- 1 szt. jajka
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli do smaku
Dodatki:
- 2 łodyżki cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- miseczka sosu sojowego do polania
Składniki
Dodatki:
|
Sposób przygotowania
- W misce wymieszać obie mąki, następnie dodać pozostałe składniki na ciasto. Roztrzepać przy pomocy widelca lub miksera na gładkie, jednolite ciasto.
- Dodać pokrojoną kapustę kimchi i sos z kimchi, starannie wszystko wymieszać.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Herbaty (14)
- Promocja (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1943)
- [+]Kuchnia chińska (442)
- Sosy chińskie (41)
- Olej, ocet, pasty (15)
- Makaron, ryż, mąka (34)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (26)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (9)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (26)
- Herbata, napoje (18)
- [+]Kuchnia japońska (194)
- Sosy japońskie (18)
- Przyprawy japońskie, miso (24)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (5)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (7)
- Warzywa, grzyby, tofu (16)
- Herbata, panko, inne (10)
- [+]Kuchnia tajska (229)
- Sosy (23)
- Ryż, makaron, mąka (25)
- Pasty, przyprawy (35)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (26)
- [+]Kuchnia chińska (442)
- [+]Przybory kuchenne (167)
- Patelnia wok (21)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (20)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (8)
- Wyprzedaże (8)
- Produkty do sushi (40)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (2)
Komentarze
…w sposobie wykonania należy połączyć obie mąki….a w składzie jest tylko ryżowa…
Dziękuję za zwrócenie uwagi, umknęła w składnikach mąka pszenna. Już dodana.
Wyszły super! Smaczne, pożywne i zdrowe? porcja nie na 4 a na 2 osoby.
Dodaj komentarz