Podpłomyki z jagnięciną

Podpłomyki z jagnięciną to danie w stylu indyjskim, które możemy serwować jako przekąskę lub lekki obiad. Chrupiący podpłomyk z nadzieniem z mielonej jagnięciny dobrze doprawionej hinduskimi przyprawami. Do tego pieczona papryczka chili i bakłażan. Wszystko podane ze świeżymi ziołami i sosem cytrynowo-jogurtowym. Danie zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!

Czytaj dalej

Sałatka z krewetek z czerwonym grejpfrutem i avokado

Sałatka makaronowa z kurczakiem na zimno

Tempura z krewetek

Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 oceny
Tempura z krewetek to błyskawiczne danie, niezwykle smaczne i efektowne. Panierowane, chrupiące krewetki podane z marchewką w dressingu wasabi. Danie to zadowoli niejednego smakosza kuchni japońskiej. Krewetki przeznaczone do wykonania sushi należy przed panierowaniem rozprostować, jednak jest to niekonieczne przy przygotowaniu tempury do bezpośredniego spożycia.

Czytaj dalej

Kokardki z cukinią i krewetkami / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena

Czytaj dalej

Spaghetti z krabem, cytryną i chili / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Włoskie danie z krabem z lekką orientalną nutą. Najlepiej smakuje ze świeżym mięsem z kraba (tylko gdzie to kupić?), w naszym sklepie znajdziecie rozdrobnione mięso kraba w puszce.

Czytaj dalej

Sałatka z ośmiornicy / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Oryginalna, bardzo aromatyczna tajska sałatka z dodatkiem małych ośmiorniczek. Świetna dietetyczna przekąska dla osób trzymających linię:)

Czytaj dalej

Sałatka ze smażonymi krewetkami i sosem wasabi / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Sałatka typu fusion z widocznymi wpływami kuchni chińskiej, japońskiej i europejskiej.

Czytaj dalej

Pesto / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 oceny
Te danie jest pyszne i ma coś wspólnego z kuchnią chińską - spaghetti, legenda głosi, że właśnie spaghetti wynaleziono w Chinach, a z Chin do Włoch sprowadził je Marco Polo.

Czytaj dalej

Gulasz warzywny z sosem Hot Bean

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 9 ocen
Przepis mojego autorstwa, danie warzywne przygotowane na imprezę Sylwestrową, specjalnie dla koleżanki, która jest wegetarianką. Dla reszty było podobne danie, ale w wersji mięsnej z kurczaka. Sos Hot Bean to bardzo ciekawy sos o specyficznym smaku ze sfermentowanej fasoli i chili, jest bardzo ostry, dlatego dla mniej odpornych zalecam nieco mniejszą dawkę. Sos hot bean można doskonale zastąpić koreańską pasta chili gochujang, natomiast inne sosy chili nie sprawdzają się za bardzo.

Czytaj dalej