Podpłomyki z jagnięciną

Podpłomyki z jagnięciną to danie w stylu indyjskim, które możemy serwować jako przekąskę lub lekki obiad. Chrupiący podpłomyk z nadzieniem z mielonej jagnięciny dobrze doprawionej hinduskimi przyprawami. Do tego pieczona papryczka chili i bakłażan. Wszystko podane ze świeżymi ziołami i sosem cytrynowo-jogurtowym. Danie zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!

Czytaj dalej

Tajska sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym (by Magda Klimczak)

Sałatka z ogórka po tajsku

Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców

Chutney pomidorowy

Spaghetti z krabem, cytryną i chili / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Włoskie danie z krabem z lekką orientalną nutą. Najlepiej smakuje ze świeżym mięsem z kraba (tylko gdzie to kupić?), w naszym sklepie znajdziecie rozdrobnione mięso kraba w puszce.

Czytaj dalej

Sałatka z ośmiornicy / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Oryginalna, bardzo aromatyczna tajska sałatka z dodatkiem małych ośmiorniczek. Świetna dietetyczna przekąska dla osób trzymających linię:)

Czytaj dalej

Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili to szybkie w przygotowaniu, bardzo ciekawe i dietetyczne danie z ryby. Do jego przygotowania zamiast halibuta możemy użyć swoją ulubioną rybę (najlepiej filet). Rybę na parze lepiej gotować bez skórki, bo po gotowaniu robi się kleista i niezbyt smaczna. Do gotowania na parze najlepiej użyć bambusowego parownika ustawianego na woku z gotującą się wodą. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej