Przejdź do treści

Sałatka z ogórka po tajsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Sałatka z ogórka po tajsku
Sałatka z ogórka po tajsku to bardzo orzeźwiająca, smaczna surówka o lekko pikantnym smaku. Świetnie pasuje do potraw z drobiu i ryżu.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szt. zielonego ogórka (długi)
  • 1 szt. cebuli czerwonej
  • 3 łyżki świeżej mięty
Sos:
Do posypania:
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szt. zielonego ogórka (długi)
  • 1 szt. cebuli czerwonej
  • 3 łyżki świeżej mięty
Sos:
Do posypania:
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wymieszać składniki sosu.
  2. Ogórek pokroić w cienkie plasterki, cebulę pociąć w piórka, pociąć listki mięty, wszystko razem wymieszać.
  3. Zalać warzywa przygotowanym sosem i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Schłodzić w lodowce przez 10 minut. Przed podaniem posypać orzeszkami lub czarnym sezamem.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *