Tempura / Przepis internauty
Tempura to klasyczna japońska przekąska, owoce morza i warzywa smażone w cieście. Polecam także groch cukrowy, fasolkę szparagową oraz plastry cukinii! Świetnie nadają się do tempury!
Tempura to klasyczna japońska przekąska, owoce morza i warzywa smażone w cieście. Polecam także groch cukrowy, fasolkę szparagową oraz plastry cukinii! Świetnie nadają się do tempury!
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 oceny
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Włoskie danie z krabem z lekką orientalną nutą. Najlepiej smakuje ze świeżym mięsem z kraba (tylko gdzie to kupić?), w naszym sklepie znajdziecie rozdrobnione mięso kraba w puszce.
Ocena ze starego portalu: 3,5 / 6 ocen
Maki sushi w wykonaniu internauty.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Oryginalna, bardzo aromatyczna tajska sałatka z dodatkiem małych ośmiorniczek. Świetna dietetyczna przekąska dla osób trzymających linię:)
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Sałatka typu fusion z widocznymi wpływami kuchni chińskiej, japońskiej i europejskiej.
Ryba po chińsku to przepis na bardzo dobrą (moim zdaniem), rybkę którą ostatnio wymyśliłem. Tanio i szybko, mam nadzieje, że będzie Wam smakować.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie (jedynie czas marynowania zajmuje trochę czasu). Podawać samodzielnie z ryżem jaśminowym lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Nie przepadam zbytnio za rybą, ale tą po prostu uwielbiam. Tak sobie myślę, że według tego samego przepisu można było by przygotować mięso kurczaka, muszę spróbować.