Przejdź do treści

Zupa rybna / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa rybna / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 oceny
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mieszamy imbir z winem i olejem. Następnie dodajemy rybę pokrojoną w cienkie paski (marynujemy przez 30 min od czasu do czasu mieszając).
  2. Doprowadzamy bulion do wrzenia, dodajemy rybę i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min. Możemy podawać z gotowanym ryżem.
Udostępnij ten przepis