Tajska zupa Tom Yum z młodym jackfruitem i kawałkami kurczaka w Panko.

Klasyka kuchni tajskiej, czyli słynna ostro-kwaśna zupa Tom Yum, o znakomitym smaku i aromacie. W najnowszym przepisie dodaliśmy do zupy pokrojone kawałki młodego jackfruita (dodatkowa porcja błonnika), a kurczaka proponujemy podać oddzielnie (tak aby nie pływał długo w zupie) w chrupiacej panierce panko. Jako alternatywę zamiast kurczaka można oczywiście zaserwować krewetki obtoczone w panko. Dodatek pasty chili Prik Pao i pokrojonego świeżego chili sprawia, że nasza zupa Tom Yum jest jeszcze bardziej pikantna i rozgrzewająca.

Czytaj dalej

Panang curry z kalafiora

Makaron ryżowy z warzywami stir-fry

Pieczone warzywa w marynacie sojowej

Zielone curry z warzyw

Bulgogi koreańska grillowana wołowina

Tempura z dorsza w sosie mango

Mule w zielonym curry (by M. Klimczak)

Naleśniki kokosowe z sosem pomarańczowym

Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia (by Magda Klimczak)

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty