Sałatka z ogórka i marchewki po chińsku / Przepis internauty
Sałatka z ogórka i marchewki po chińsku to szybka, łatwa do przyrządzenia i smaczna sałatka, której głównymi składnikami są ogórek i marchewka.
Sałatka z ogórka i marchewki po chińsku to szybka, łatwa do przyrządzenia i smaczna sałatka, której głównymi składnikami są ogórek i marchewka.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Chińczycy wędzą produkty krótko, tylko dla smaku. W naszych warunkach chińskie wędzenie można naśladować w następujący sposób: stary duży płaski garnek wykładamy folią aluminiową, na nią sypiemy po 2 czubate łyżki cukru i zielonej herbaty, na garnek kładziemy ruszt lub do garnka wkładamy wkładkę do gotowania na parze. Mięso lub inny produkt (w tym przypadku jaja) układamy na ruszcie lub wkładce, szczelnie przykrywamy, garnek stawiamy na średnim płomieniu, po 3-4 minutach, gdy cukier i herbata zacznie dymić – zestawiamy. Garnek zostawiamy pod przykryciem na 15-20 min.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Potrawa charakterystyczna dla regionu katońskiego, bogatego w owoce. W Chinach, przy podawaniu żeberek, ustawia się oddzielne talerzyki na kostki. Podawać z ryżem jaśminowym lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Polecam ze względu na niezwykły smak kapusty pak choi! 🙂 Równie niepowtarzalnie smakuje bez chili. Smacznego! 🙂
Ocena ze starego portalu: 4.00 / 3 oceny
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 6 ocen
Danie bardzo popularne w USA, praktycznie spotykane w każdym „chińczyku” bardzo smaczne, zdrowe i łatwe do przyrządzenia. Niestety jakość naszej rodzimej wołowiny nie jest najlepsza, ale i tak będzie to gratka dla wielbicieli czerwonego mięsa. Najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Nie wiem co mam napisać, ale była to moja pierwsza potrawa, którą zrobiłem. Szybka do przygotowania, a na dodatek smaczna, bardzo smaczna. Do przygotowania tej potrawy użyłem ciemnego sosu sojowego, dlatego nabrała ciemnobrązowej barwy. Potrawę można podawać z ryżem.. najlepiej oddzielnie bo zrobi się „papka”. Życzę smacznego! Białe wino także bardzo dobrze komponuje się z potrawą, dodaje smaku i aromatu, a więc ocet z białego wina nie jest konieczny.
Ocena ze starego portalu: 4,0 / 3 oceny
Japońskie ciasto z dodatkiem miodu.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Sałatka typu fusion z widocznymi wpływami kuchni chińskiej, japońskiej i europejskiej.