Przepis na Ciasto Miodowe Kasutera / Przepis internauty
Głosów: 1
Ocena: 3
Twoja ocena:
Ocena: 3
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 5 szt. jajek
- 150 g cukru
- 80 g miodu
- 80 g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru pudru do posypania
Składniki
|
Głosów: 1 Ocena: 3 Twoja ocena:
Rate this recipe! |
Sposób przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
- Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodając stopniowo cukier i miód. Skończ ubijanie, gdy masa zrobi się biała i puszysta i nie będzie w niej kryształków cukru.
- Przesiej do masy mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj.
- Wlej ciasto do kwadratowej formy o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.
- Piecz pół godziny. Wyjmij z piekarnika, pozostaw w formie jakiś czas, aby ciasto ostygło.
- Posyp cukrem pudrem i Gotowe. *Można też masę wlać do formy do robienia babek i ciasto będzie jak babka 😉
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1564)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz