Złote mleko (napój kokosowo-kurkumowy)

Tarta z jabłkami i słonym karmelem miso

Naleśniki kokosowe z sosem pomarańczowym

Pudding z tapioki z rabarbarem i makiem (by Magda Klimczak)

Pudding z tapioki z rabarbarem i makiem to inspirowany kuchnią tajską oryginalny deser na bazie małych perełek tapioki i mleka kokosowego serwowany z musem rabarbarowym. Perełki tapioki to ciekawy orientalny składnik, uzyskany z mąki z korzenia manioku. Białe kuleczki po ugotowaniu zamieniają konsystencję na żelową i przeźroczystą, stając się atrakcyjnym składnikiem deserów i napojów. Tapioka znana jest głównie w Europie jako składnik popularnej herbaty Bubble Tea. Do herbaty używa się dużych kulek tapioki, natomiast małe kulki tapioki są wykorzystywane jako baza do deserów. Przed dodaniem do deseru perełki tapioki gotuje się w słodzonym mleku kokosowym. Taki deser jest nie tylko bardzo smaczny ale także bardzo pożywny. Jako dodatek do tapioki Magda proponuje mus z rodzimego rabarbaru (który właśnie pojawił się w sklepach) oraz czarny mak nadający daniu intrygujący wygląd.

Czytaj dalej

Jogurtowy deser z mango

Gruszki w sosie imbirowo-śliwkowym z jagodami

Naleśniki kokosowe z bananami

Gruszki z bakaliami i imbirem

Tapioka z owocami / Przepis internauty

0

Koktajl z mango i mleka kokosowego

Strona 1 z 212