Przepis na Jogurtowy deser z mango
Czas przygotowania | 10 minut |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1/2 litra jogurtu naturalnego gęstego
- 6 łyżek cukru pudru
- 1/2 łyżeczki szafranu
- 3 łyżki mleka ciepłego
- 2 łyżeczki kardamonu zielonego zmielonego w moździerzu
- 1 owoc mango średnio dojrzały, może być z puszki
- 1/2 szklanki migdałów lub wyłuskanych orzechów włoskich
- ziarenka granatu do dekoracji
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Podgrzać mleko, wrzucić szafran i zaparzać (bez gotowania) przez 8-10 minut.
- Do naczynia z jogurtem wsypać cukier, kardamon, szafran z mlekiem i zmiksowane kawałki mango. Wszystko dokładnie wymieszać dodając połowę ziaren granatu.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Herbaty (1)
- Promocja (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1867)
- [+]Kuchnia chińska (418)
- Sosy chińskie (41)
- Olej, ocet, pasty (13)
- Makaron, ryż, mąka (32)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (23)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (9)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (22)
- Herbata, napoje (16)
- [+]Kuchnia japońska (187)
- [+]Kuchnia tajska (223)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (23)
- Pasty, przyprawy (33)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (22)
- [+]Kuchnia chińska (418)
- [+]Przybory kuchenne (164)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (20)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (8)
- Wyprzedaże (14)
- Produkty do sushi (39)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (1)
Dodaj komentarz