Przejdź do treści

Ciasteczka ryżowe / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ciasteczka ryżowe / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4.00 / 3 oceny
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Desery
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
Składniki
  • 1 paczka kleiku ryżowego (np. firmy BOBOVITA 180 g)
  • 150 g masła
  • 2 szt. jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Rodzaj dania Desery
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
Składniki
  • 1 paczka kleiku ryżowego (np. firmy BOBOVITA 180 g)
  • 150 g masła
  • 2 szt. jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Masło poćwiartować widelcem, dodać resztę składników i zagnieść. Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć, zrobić w nich wgłębienie i napełnić dżemem bądź powidłami (obojętnie jakimi). Polecam z powidłami śliwkowymi, oraz jak podają Japończycy z dżemem wiśniowym 🙂
  2. Piec 15 do 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 C . na papierze pergaminowym.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *