Congee po tajsku (by M. Klimczak)

Futomaki grube rolki sushi

Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori

Temaki sushi z omleta tamago

Inari sushi (inarizushi) z ryżem, marchewką i rzodkiewką

Maki sushi ze szparagami i wędzonym łososiem

Maki sushi z paluszkami krabowymi i grzybami shitake

Maki sushi z paluszkami krabowymi i grzybami shitake jest smaczne, chrupiące i kolorowe czyli spełniające wszelkie wymogi dobrego sushi.

Czytaj dalej

Temaki sushi z tempurą z dorsza

0

Uramaki sushi z wędzonym łososiem, awokado i marchewką

Uramaki sushi z wędzonym łososiem, awokado i marchewką to odmiana sushi zwijanego, w której ryż znajduje się na zewnątrz. Tym razem nie tylko ryż ale także plasterki łososia przeniosły się ze środka na powierzchnię rolki. Smaczna i bardzo atrakcyjna dla oka odmiana sushi. Łososia wędzonego można także zastąpić łososiem surowym. Do przygotowania uramaki matę do sushi należy owinąć folią spożywczą dzięki czemu ryż nie przyklei się maty.

Czytaj dalej

Chirashi sushi z marynowanym tofu i pieczoną papryką