Pad Thai z kurczakiem

Pad Thai – jedno z najpopularniejszych dań kuchni tajskiej…

Czytaj dalej

Pieczona kukurydza po tajsku

Mule w zielonym curry (by M. Klimczak)

Indonezyjska zupa Soto (by M. Klimczak)

Pad thai z kurczakiem lub tofu (by Magda Klimczak)

Grillowana ryba z grzybami shitake

Sałatka z krewetek z czerwonym grejpfrutem i avokado

Placki kukurydziane z zielonym curry

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oryginalne tajskie placki kukurydziane z zieloną pasta curry. Do ich przygotowania używamy kukurydzy z puszki, połowę jej miksujemy, a połowę używamy w całości. Do placuszków najlepiej jest dodać świeżą bazylię i kolendrę ale jeżeli ich brakuje to można je pominąć. Danie podajemy z sosem chili.

Czytaj dalej

Sałatka ze smażonymi krewetkami i sosem wasabi / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Sałatka typu fusion z widocznymi wpływami kuchni chińskiej, japońskiej i europejskiej.

Czytaj dalej

Ryba smażona z imbirem / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Nie przepadam zbytnio za rybą, ale tą po prostu uwielbiam. Tak sobie myślę, że według tego samego przepisu można było by przygotować mięso kurczaka, muszę spróbować.

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty