Indonezyjska sałatka Gado Gado

Bulion drobiowy z ryżem i jajkiem

Tofu Ma Po / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oryginalne, słynne danie chińskie z prowincji Sichuan, o wyrazistym ostrym smaku, bardzo popularne w restauracjach chińskich w USA. Potrawa jest przeznaczona dla wielbicieli ostrej kuchni syczuańskiej, ale nie tylko – ostrość można bowiem „wyregulować”.

Czytaj dalej

Słodko-kwaśna wieprzowina w stylu Hong-Kong / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Sweet & Sour Pork Hong Kong Style

Czytaj dalej

Koreański grill Korean Barbecue

Smażone jajka pani Jang / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Smażone na głębokim oleju chińskie danie z jaj. Może być podane na śniadanie, jako szybkie danie z ryżem lub składnik kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Sałatka z ośmiornicy / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Oryginalna, bardzo aromatyczna tajska sałatka z dodatkiem małych ośmiorniczek. Świetna dietetyczna przekąska dla osób trzymających linię:)

Czytaj dalej

Wietnamski kurczak z nerkowcami / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Danie które podbiło nie tylko mój żołądek, ale też smakowało mojej żonie, która nie przepada za kuchnią azjatycką - oto najlepsza reklama tego przepisu. Podawać z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Zupa ostro-kwaśna by Duzyjasiek / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 ocen
Receptura własna, smak bardzo zbliżony do dania serwowanego w New China Bufet w Chicago.

Czytaj dalej

Kiełki fasoli Mung w sosie karmelowym

Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Łatwa w przygotowaniu, bardzo oryginalna, zdrowa i smaczna surówka. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej