Przepis na Wietnamski kurczak z nerkowcami / Przepis internauty
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 45 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 100 g orzechów nerkowca
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 szt. cebuli pokrojona w ćwiartki
- 4 ząbki czosnku posiekanego
- 1 łyżeczka papryczek chili posiekanych (lub więcej według gustu)
- 350 g piersi kurczaka pokrojonych w kostkę
- 1/2 szt. papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
- 1/2 szt. papryki żółtej pokrojonej w kostkę
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 2 łyżeczki cukru palmowego
- 3 szt. cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- 3 łyżki oleju
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego zob. przepisu
Składniki
Dodatek:
|
Głosów: 1
Ocena: 5 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Na suchej patelni (na małym ogniu) uprażyć (do lekkiego zbrązowienia) orzechy nerkowca, odstawić do wystygnięcia.
- Na suchej patelni (na małym ogniu) uprażyć na brązowo wiórki kokosowe, odstawić do wystygnięcia.
- Do rozgrzanego woka wlać 1 łyżkę oleju, rozgrzać, dodać cebulę, czosnek i chili i na średnim ogniu przesmażyć 3 min. wyjąć.
- Wok umyć, wysuszyć, rozgrzać i wlać resztę oleju, rozgrzać aż zacznie dymić wrzucić kurczaka i papryki, smażyć mieszając do zbrązowienia kurczaka.
- Zmniejszyć ogień pod wokiem do średniego, dołożyć do woka przesmażoną cebulę z chili i czosnkiem, dolać sos ostrygowy, rybny, cukier i smażyć 2-3 min. następnie dodać uprażone orzechy nerkowca, wymieszać.
- Od razu podawać z ryżem. Na wierzchu danie posypać posiekaną dymką i uprażonymi wiórkami kokosowymi
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (3)
- [+]Artykuły spożywcze (1546)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (26)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (160)
- [+]Kuchnia tajska (173)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (86)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (34)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz