Dania z woka, które przyrządzisz we własnej kuchni

Kuchnie orientalne to jeden z najpopularniejszych trendów kulinarnych ostatnich kilku lat – ich największymi fanami są osoby lubiące niecodzienne połączenia smaków i aromatyczne przyprawy, których z pewnością nie znajdziesz w kuchniach innych rejonów. Każdą z tych potraw możesz przygotować w zaciszu własnego domu – wystarczy odrobina chęci, wysokiej jakości artykuły spożywcze oraz odpowiednie naczynia i akcesoria kuchenne. Bez tych ostatnich nie przygotujesz na przykład potraw z woka.

Dania z woka znaleźć można w kuchni wielu krajów, w tym Chin, Tajlandii czy Wietnamu. W tym miejscu pewnie wiele osób zastanawia się, czy woka można zastąpić „tradycyjną” patelnią – odpowiadamy: niestety nie. Jedną z zalet woka jest to, że naczynie równomiernie rozprowadza ciepło i nie wymaga dużej ilości tłuszczu. Warto jednak pamiętać, by kupując wok, wybierać jedynie najwyższej jakości naczynie wykonane z wytrzymałych i bezpiecznych dla zdrowia materiałów.

Przepis na danie z woka? Poznaj nowe smaki i aromaty!

Lubisz eksperymenty kulinarne i niecodzienne połączenia smaków? Jesteś fanem kuchni orientalnej? Jeśli tak, to z pewnością powinieneś spróbować azjatyckich dań z woka – wiele z nich przygotujesz we własnej kuchni. Na naszej stronie znajdziesz przepisy dedykowane zarówno zaawansowanym, jak i początkującym kucharzom – wśród nich nie brakuje receptur na oryginalne potrawy takie jak m.in.: makaron dan dan, krewetki w miodzie z makaronem czy makaron ryżowy z warzywami stir-fry. Dania z woka z makaronem to jedne z najpopularniejszych potraw, jednak to nie jedyne propozycje!

Dobry, sprawdzony przepis to nie wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować pyszne danie z woka. Spełniając oczekiwania fanów kuchni orientalnej, wzbogaciliśmy ofertę naszego sklepu internetowego nie tylko o oryginalne produkty spożywcze, ale też o najwyższej jakości woki wykonane ze stali węglowej dostępne w wielu różnych rozmiarach.

Wołowina stir-fry z makaronem noodle, grzybami mun i pędami bambusa

Wołowina stir-fry z makaronem noodle to kolejne danie chińskie z woka. Cienkie plasterki wołowiny smażone krótko na woku z dodatkiem grubego makaronu mie, grzybów mun i pędów bambusa. Przypominamy, że do dań krótko smażonych w woku zawsze używaj wysokiej jakości, miękkiej wołowiny (polędwicy, antrykotu lub rostbefu). Taka wołowina pocięta w cienkie plasterki już po bardzo krótkim smażeniu jest mięciutka i soczysta. W tym przepisie dodatkowo użyliśmy marynaty z dodatkiem czerwonego wina, które sprawia, że mięso jest jeszcze delikatniejsze.

Czytaj dalej

Makaron z wołowiną i brokułami na ostro

Makron udon z kaczką stri-fry

Makaron ryżowy stir-fry z krewetkami

Makaron ryżowy z warzywami stir-fry

Krewetki w miodzie z makaronem ryżowym

Makaron Dan Dan

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty