Przejdź do treści

Makron udon z kaczką stri-fry

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Makron udon z kaczką stri-fry
Makron udon z kaczką stri-fry to klasycznie chińskie danie z woka. Pierś kaczki z warzywami krótko smażone na woku z dodatkiem makaronu udon i smacznego sojowo-ostrygowego sosu. Ten przepis pozwala na błyskawiczne wykonanie smacznego i pożywnego dania z niewielką ilością tłuszczu.

Makron udon z kaczką stri-fry możemy zaserwować jako lekki obiad, przekąskę lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Głosów: 3
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Warzywa:
  • 2 łyżki selera naciowego posiekanego
  • kilka różyczek brokuła
  • 1 szt. cebuli dymki (małej)
  • 4 cm cukini
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru startego lub posiekanego
  • 2 ząbki czosnku posiekanego lub wyciśniętego
Marynata:
Sos:
Do posypania:
  • cebula dymka sam szczypior
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Warzywa:
  • 2 łyżki selera naciowego posiekanego
  • kilka różyczek brokuła
  • 1 szt. cebuli dymki (małej)
  • 4 cm cukini
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru startego lub posiekanego
  • 2 ząbki czosnku posiekanego lub wyciśniętego
Marynata:
Sos:
Do posypania:
  • cebula dymka sam szczypior
Głosów: 3
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Pierś kroimy w cienkie plasterki i mieszamy z marynatą, marynujemy minimum godzinę.
  2. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy warzywa i smażymy mieszając aż puszczą aromaty.
  3. Warzywa zgarniamy na bok, dodajemy 1 łyżke oleju i wrzucamy kaczkę. Smażymy mieszając aż mięso zmieni kolor.
  4. Dodajemy makaron i sos, mieszamy i podgrzewamy aż wszystko się zagrzeje. Podajmy posypane dymką.
    Makron udon z kaczką stri-fry
Udostępnij ten przepis