Przejdź do treści

cukru pudru

Jogurtowy deser z mango

Jogurtowy deser z mango

Jogurtowy deser z mango to wykwintny indyjski deser. Do wykonania tego orzeźwiającego deseru najlepiej użyć bardzo gęstego jogurtu z pełnego mleka. Można zmodyfikować przepis dodając inne składniki np. orzeszki pistacjowe i inne owoce.

Koktajl z mango i mleka kokosowego

Koktajl z mango i mleka kokosowego

Koktajl z mango i mleka kokosowego to tajski, orzeźwiający koktajl owocowy. Jeżeli chcemy podać koktajl w wersji “dla dorosłych” i dodać mu więcej mocy, możemy dolać białego rumu.

Omlet Tamago z bananem i sosem truskawkowym

Omlet Tamago z bananem i sosem truskawkowym

Omlet Tamago z bananem i sosem truskawkowym to pyszny japoński deser, idealny na zakończenie posiłku. Ponieważ podawany jest na zimno, można przygotować go nieco wcześniej i schłodzić w lodówce. Do polania tamago można użyć innych zmiksowanych owoców, dobrze aby miały lekko kwaśny smak dla skontrastowania słodkości masy orzechowej. Przygotowana porcja wystarczy na 4 małe lub 2 bardzo duże desery.

Smażona pierś kurczaka z włoskimi orzechami

Ocena ze starego portalu: 4,44 / 9 ocen

Świetna potrawa. Polecam. Jeżeli uznasz że obieranie orzechów jest zbyt pracochłonne, możesz je zastąpić płatkami migdałów lub orzeszkami ziemnymi. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.