Przejdź do treści

Ciasteczka imbirowe / przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ciasteczka imbirowe / przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,87 / 23 oceny
Ciasteczka imbirowe to popularne w Chinach pachnące ciastka, szybkie i łatwe do przygotowania. Pyszna przekąska do herbaty lub kawy.
Głosów: 4
Ocena: 3.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Desery
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
Składniki
  • 125 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru
  • 1/4 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 2 łyżki imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego
  • 60 g masła
  • 1 szt. jajka
  • 1 łyżka miodu płynnego
Rodzaj dania Desery
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
Składniki
  • 125 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru
  • 1/4 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 2 łyżki imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego
  • 60 g masła
  • 1 szt. jajka
  • 1 łyżka miodu płynnego
Głosów: 4
Ocena: 3.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Piekarnik rozgrzać do 170st.
  2. Do miski przesiać mąkę, cukier puder i dodać sodę, sól, imbir, cynamon i kawałki masła. Wymieszać aż masa zrobi się grudkowata.
  3. Jajko rozmącić z miodem i stopniowo dodawać do masy, zagniatając.
  4. Łyżeczkę moczyć w zimnej wodzie i kłaść niewielkie porcje na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec około 12-15 minut.
    Ciasteczka imbirowe
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *