Wołowina z warzywami i makaronem Mie

Makaron ryżowy z wołowiną w ostrym sosie kokosowym

Wołowina z papryką w sosie z czarnej fasoli / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Wołowina tak przyrządzona jest bardzo smakowita ze względu na sos.

Czytaj dalej

Wołowina pikantna z marchewką / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej

Zupa imbirowa / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny
No i jeszcze jeden przepis. Tym razem przepyszna zupka 🙂 SMACZNOŚCI !

Czytaj dalej

Grilowana wołowina (Pulgogi)

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 10 ocen
Pierwsze główne danie kuchni koreańskiej na mojej stronie. Tradycyjne koreańskie danie jednak łagodne w smaku (kuchnia koreańska jest bardzo ostra). Jeżeli nie mamy grilla elektrycznego, a jest poza sezonem grillowym, danie to można przygotować na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (kładziemy mięso na patelni i smażymy na niewielkim ogniu, następnie przekładamy na drugą stronę). Serwować z gotowanym ryżem japońskim i kimchi.

Czytaj dalej

Wołowina ostrygowa stir-fry

Wołowina z cebulą stir-fry

Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Klasyczne danie stir-fry, szybkie i łatwe do przygotowania. Jeżeli stosujemy inną wołowinę niż polędwicę należy ją pociąć w poprzek włókien na jak najcieńsze plasterki, dzięki temu po usmażeniu będzie miękka. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej