Wołowina z papryką w sosie z czarnej fasoli / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Wołowina tak przyrządzona jest bardzo smakowita ze względu na sos.
Wołowina tak przyrządzona jest bardzo smakowita ze względu na sos.
Wołowina pikantna z marchewką / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Zupa imbirowa / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny
No i jeszcze jeden przepis. Tym razem przepyszna zupka 🙂 SMACZNOŚCI !
No i jeszcze jeden przepis. Tym razem przepyszna zupka 🙂 SMACZNOŚCI !
Grilowana wołowina (Pulgogi)

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 10 ocen
Pierwsze główne danie kuchni koreańskiej na mojej stronie. Tradycyjne koreańskie danie jednak łagodne w smaku (kuchnia koreańska jest bardzo ostra). Jeżeli nie mamy grilla elektrycznego, a jest poza sezonem grillowym, danie to można przygotować na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (kładziemy mięso na patelni i smażymy na niewielkim ogniu, następnie przekładamy na drugą stronę). Serwować z gotowanym ryżem japońskim i kimchi.
Pierwsze główne danie kuchni koreańskiej na mojej stronie. Tradycyjne koreańskie danie jednak łagodne w smaku (kuchnia koreańska jest bardzo ostra). Jeżeli nie mamy grilla elektrycznego, a jest poza sezonem grillowym, danie to można przygotować na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (kładziemy mięso na patelni i smażymy na niewielkim ogniu, następnie przekładamy na drugą stronę). Serwować z gotowanym ryżem japońskim i kimchi.
Wołowina z cebulą stir-fry

Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Klasyczne danie stir-fry, szybkie i łatwe do przygotowania. Jeżeli stosujemy inną wołowinę niż polędwicę należy ją pociąć w poprzek włókien na jak najcieńsze plasterki, dzięki temu po usmażeniu będzie miękka. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Klasyczne danie stir-fry, szybkie i łatwe do przygotowania. Jeżeli stosujemy inną wołowinę niż polędwicę należy ją pociąć w poprzek włókien na jak najcieńsze plasterki, dzięki temu po usmażeniu będzie miękka. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (25)
- [+]Artykuły spożywcze (1558)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (27)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (162)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (86)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (35)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)