Przepis na Wołowina z papryką w sosie z czarnej fasoli / Przepis internauty
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 35 minut |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 250 g polędwicy wołowej pokrojonej w prostokąty 1,5x2x 0,5 cm
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 2 plasterki świeżego imbiru posiekanego
- 1 łyżka sosu z czarnej fasoli
- 1 szt. cebuli małej, pokrojonej w piórka
- 2 szt. papryki czerwonej lub inny kolor, pokrojonej w paseczki jak polędwica
- 4 łyżki oleju do smażenia
- 1/4 szklanki bulionu drobiowego lub wody
Marynata:
- 1/4 łyżeczki cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 2 łyżeczki wina ryżowego
- 1 1/2 łyżeczki mąka kukurydziana
- 1/2 łyżeczki oleju
Składniki
Marynata:
|
Głosów: 1
Ocena: 5 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Wymieszać składniki marynaty i marynować mięso 25-30 min.
- Czosnek i imbir wymieszać z sosem z czarnej fasoli.
- Rozgrzać wok, wlać 2 łyżki oleju, dodać połowę mieszanki czosnku, imbiru i sosu z fasoli.
- Dodać mięso. Krótko smażyć, aż mięso zmieni kolor. Wyjąć wołowinę, trzymać w cieple.
- Do woka wlać 2 łyżki oleju i drugą cześć mieszanki czosnkowo-imbirowo- fasolowej. Dodać cebulę - smażyć 2 minuty.
- Dodać paprykę - smażyć kolejne 2 minuty. Wlać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia.
- Wrzucić wołowinę. Zmniejszyć płomień i gotować do zgęstnienia na wolnym ogniu 3-4 minuty. Można doprawić solą, pieprzem, ew. sosem sojowym. Podawać gorące.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Akcesoria kuchenne (23)
- Grzyby (9)
- Herbaty i napoje (28)
- Makarony (38)
- Mąki i panierki (17)
- Moździerze (6)
- Noże (12)
- Oleje i octy (18)
- Owoce i warzywa (37)
- Parowniki bambusowe, hot poty (14)
- Pasty (52)
- Produkty do sushi (51)
- Produkty kokosowe (10)
- Przyprawy (61)
- Ryby i Owoce morza (9)
- Ryż (20)
- Słodycze i przekąski (33)
- Sosy (94)
- Tasaki (8)
- Tofu, wodorosty, glony (22)
- [+]Woki, patelnie (40)
- Indukcja (6)
- Maszynowe (4)
- Ręcznie Kute (10)
- Zupy, dania instant, buliony (27)
- Promocja (11)
- [+]Artykuły spożywcze (2239)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- Sosy chińskie (53)
- Olej, ocet, pasty (19)
- Makaron, ryż, mąka (37)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (30)
- Warzywa, owoce (29)
- Tofu, gluten, grzyby (20)
- Ryby, owoce morza, glony (10)
- Dania gotowe, przystawki (8)
- Przekąski, słodycze (28)
- Herbata, napoje (24)
- [+]Kuchnia japońska (223)
- Sosy japońskie (22)
- Przyprawy japońskie, miso (27)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (7)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (8)
- Warzywa, grzyby, tofu (18)
- Herbata, panko, inne (11)
- [+]Kuchnia tajska (258)
- Sosy (27)
- Ryż, makaron, mąka (26)
- Pasty, przyprawy (42)
- Warzywa, owoce, grzyby (15)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (96)
- Przyprawy indyjskie (28)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (9)
- Kuchnia koreańska (29)
- Kuchnia filipińska (7)
- Inne kuchnie (32)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- [+]Przybory kuchenne (199)
- Mata do sushi (2)
- Patelnia wok (23)
- Akcesoria do woków (13)
- Noże, tasaki, osełki (22)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (8)
- Gorące talerze, hot pot (5)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Zestawy orientalne (10)
- Wyprzedaże (19)
- Produkty do sushi (46)
- Produkty OrientCook i KATTO (35)
Komentarze
Wyszło super 🙂
Dodaj komentarz