Przejdź do treści

Wołowina ostrygowa stir-fry

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wołowina ostrygowa stir-fry
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Wołowina ostrygowa stir-fry to klasyczne, błyskawiczne danie stir-fry, delikatna wołowina doprawiona do smaku sosem ostrygowym. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 400 g polędwicy wołowej ewentualnie rosftbef lub antrykot
  • 2 szt. cebuli dymki sam szczypior, pocięty w 3 cm kawałki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 400 g polędwicy wołowej ewentualnie rosftbef lub antrykot
  • 2 szt. cebuli dymki sam szczypior, pocięty w 3 cm kawałki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wołowinę pociąć w bardzo cienkie plasterki o rozmiarach 2,5x5 cm (najłatwiej jest to zrobić, gdy wołowina jest lekko zamrożona).
    Wołowina ostrygowa stir-fry
  2. Wymieszać składniki marynaty, zalać wołowinę, dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 min.
  3. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, przesmażyć krótko dymkę. Wyjąć na talerz.
    Wołowina ostrygowa stir-fry
  4. Rozgrzać ponownie 2 łyżki oleju, włożyć wołowinę i smażyć mieszając aż zmieni kolor.
    Wołowina ostrygowa stir-fry
  5. Dodać dymkę i sos, wymieszać i smażyć krótko aż sos zgęstnieje i pokryje kawałki wołowiny. Danie gotowe.
    Wołowina ostrygowa stir-fry
Udostępnij ten przepis