Chrupiące ziołowe placuszki

Indyjski chleb Naan maślany

Chińskie placki z dymką i chili

Brokuł w cieście po indyjsku Pakora Masala

Plastry wieprzowiny na ostro

Bułeczki na parze Baozi z krewetkowym farszem (by Magda Klimczak)

Placki z łososiem

Wieprzowina w cieście z dipem sojowo-miodowym

Kurczak w cieście z sosem sojowo-miodowym

Miodowy kurczak Honey chicken

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 9 ocen
Miodowy kurczak Honey chicken to bardzo smaczne chińskie danie wykonane w klasyczny sposób. Kawałki mięsa najpierw smażone są w cieście na głębokim oleju, następnie połączone z miodowym sosem. Kurczaka smażymy porcjami, wkładając kawałki pojedynczo do oleju, żeby się nie skleiły. Zdecydowanie polecam, bardzo smaczne i efektownie wyglądające danie!

Czytaj dalej