Makaron z mięsnym sosem po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Chińska wersja spaghetti bolognese, makaron mie z pysznym, aromatycznym sosem mięsnym.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Chińska wersja spaghetti bolognese, makaron mie z pysznym, aromatycznym sosem mięsnym.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Przepis pochodzi z gazetowego wydania przepisów kuchni chińskiej, okładka obdarta więc nie znam autora. Ale wiele przepisów już wypróbowałam więc ręczę za efekt. A tym bardziej kiedy produkty są dostępne, książeczka wydana w latach 80-tych. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Jest to oryginalny, tradycyjny przepis na Sajgonki. Można je podawać jako przekąskę, danie główne z ryżem oraz jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie (jedynie czas marynowania zajmuje trochę czasu). Podawać samodzielnie z ryżem jaśminowym lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Ogórki smażone z chili to chińskie danie wegetariańskie łatwe i szybkie w wykonaniu. Zaskakujące połączenie zielonych ogórków przesmażonych na woku z dodatkiem chili i miodu daje znakomity efekt smakowy. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 oceny
Te danie jest pyszne i ma coś wspólnego z kuchnią chińską – spaghetti, legenda głosi, że właśnie spaghetti wynaleziono w Chinach, a z Chin do Włoch sprowadził je Marco Polo.
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 4 ocen
Frytki chińskie różnią się od tych znanych i popularnych nie tylko sposobem przyrządzenia, ale także miejscem jakie zajmują w posiłku. Azjaci danie to dodają do ryżu jak każdą inną warzywną potrawę. Można też zmieszać z innymi daniami , otwórzcie swoje umysły… Dobrej zabawy:)
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Podobno każda koreańska rodzina ma swój przepis na kim chi – ale Polacy nie gęsi… Ten przepis to moja kompilacja kilku przepisów znalezionych w sieci, wypróbowana i doceniona już kilkakrotnie 🙂
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 12 ocen
Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna i pożywna zupa. Wegetarianie mogą zrezygnować z kurczaka i zastąpić go większą ilością brokuł i pora.
Kurczak z fasolką i z nerkowcami to danie w oryginale wykonane z wołowiny – odkryłam, że absolutnie genialnie smakuje z podudzi kurczaka, ponieważ nie mogę przekonać się do pędów bambusa dorzucam kiełki fasoli mung.