Przejdź do treści

Zupa warzywna z kurczakiem i jajkiem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa warzywna z kurczakiem i jajkiem
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 12 ocen
Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna i pożywna zupa. Wegetarianie mogą zrezygnować z kurczaka i zastąpić go większą ilością brokuł i pora.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Ponadto:
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka soli
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Ponadto:
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka soli
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Przygotować składniki.
  2. Zagotować bulion, dodać kurczaka, pora, brokuły i grzyby mun, wino ryżowe i sos chili. Gotować 15 min.
  3. W czasie gdy zupa się gotuje przygotować jajka. W dużym garnku zagotować wodę, dodać ocet i sól. Delikatnie wbić 1 jajko do wody (duży garnek ułatwi nam wbijanie jajka tuż nad powierzchnią wody) i gotować 2 min. Następnie wyjąć jajko łyżką cedzakową i przełożyć na talerz. Przygotować tyle jajek ile porcji zupy, ja użyłem dużych talerzy i wyszły mi 3 porcje.
  4. Zupę wlać do talerza, położyć na wierzchu jajko i posypać odrobiną chili w proszku. Zupa gotowa do podania.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *