Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej

Gulasz warzywny z sosem Hot Bean

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 9 ocen
Przepis mojego autorstwa, danie warzywne przygotowane na imprezę Sylwestrową, specjalnie dla koleżanki, która jest wegetarianką. Dla reszty było podobne danie, ale w wersji mięsnej z kurczaka. Sos Hot Bean to bardzo ciekawy sos o specyficznym smaku ze sfermentowanej fasoli i chili, jest bardzo ostry, dlatego dla mniej odpornych zalecam nieco mniejszą dawkę. Sos hot bean można doskonale zastąpić koreańską pasta chili gochujang, natomiast inne sosy chili nie sprawdzają się za bardzo.

Czytaj dalej

Piersi kurczaka w sezamie

Ocena ze starego portalu: 4,97 / 32 oceny
TO DANIE TO ABSOLUTNY HIT! 31 osób oceniło je na 5 tylko 1 na 4. Łatwe do wykonania danie, z bardzo prostym, ale bardzo smacznym sosem. Jest to moja własna przeróbka jednego z wcześniejszych przepisów ze strony.

Czytaj dalej

Wołowina duszona z marchwią

Ocena ze starego portalu: 4,89 / 9 ocen
Chińska wersja gulaszu, lekko pikantna. Jak dla mnie danie z pierwszej 10. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Wieprzowina ze szpinakiem

0
Ocena ze starego portalu: 4,56 / 9 ocen
Do przygotowania tego dania możemy użyć świeżego szpinaku albo mrożonego szpinaku w całych liściach. Bardzo smaczne, nisko-tłuszczowe danie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Ryż smażony z krewetkami

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Bardzo treściwe danie na bazie ryżu, z duża ilością pożywnych dodatków. Można je także podać jako dodatek, zamiast ryżu gotowanego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Kimchi z nadziewanych ogórków

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen
Kolejny przepis na koreańskie kimchi, tym razem z ogórków. To kimchi fermentuje dużo szybciej bo już po 1 dniu jest gotowe do jedzenia. Równie ostre i chyba jeszcze lepsze od kapuścianego. Może być stosowane jako dodatek do każdego dania. To kim-chi trzeba zjeść w ciągu 1 tygodnia, ponieważ potem ogórki rozmiękają i nie są za dobre.

Czytaj dalej

Kimchi z rzodkwi

2
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Bardzo popularna odmiana kimchi z białej rzodkwi, często wykonuje się łącznie z kimchi z kapusty pekińskiej. Kimchi to koreańska fermentowana jarzynka, zazwyczaj bardzo ostra, którą jada się praktycznie do wszystkich posiłków, także na śniadanie:).

Czytaj dalej

Grilowana wołowina (Pulgogi)

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 10 ocen
Pierwsze główne danie kuchni koreańskiej na mojej stronie. Tradycyjne koreańskie danie jednak łagodne w smaku (kuchnia koreańska jest bardzo ostra). Jeżeli nie mamy grilla elektrycznego, a jest poza sezonem grillowym, danie to można przygotować na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (kładziemy mięso na patelni i smażymy na niewielkim ogniu, następnie przekładamy na drugą stronę). Serwować z gotowanym ryżem japońskim i kimchi.

Czytaj dalej

Kaczka w curry z owocami liczi

0
0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty