Przepis na Piersi kurczaka w sezamie
Ocena ze starego portalu: 4,97 / 32 oceny
TO DANIE TO ABSOLUTNY HIT! 31 osób oceniło je na 5 tylko 1 na 4. Łatwe do wykonania danie, z bardzo prostym, ale bardzo smacznym sosem. Jest to moja własna przeróbka jednego z wcześniejszych przepisów ze strony.
TO DANIE TO ABSOLUTNY HIT! 31 osób oceniło je na 5 tylko 1 na 4. Łatwe do wykonania danie, z bardzo prostym, ale bardzo smacznym sosem. Jest to moja własna przeróbka jednego z wcześniejszych przepisów ze strony.
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 500 g piersi kurczaka
- 2 łyżki sezamu białego uprażonego
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Ciasto:
- 1 szt. jajko roztrzepane
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka wody
- 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sos:
- 1 łyżka ketchupu bananowego lub zwykłego
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka wody
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Składniki
Ciasto:
Sos:
Dodatek:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Komentarze
Mochnacki #1
Często robię z tego przepisu i zawsze wychodzi dobrze. Dodaję tylko do ciasta trochę sosu sojowego, a do oleju trochę oleju sezamowego.
zdrowoj #2
Ja też korzystam z tego przepisu ale dla wydobycia smaku podsmażam sezam na suchej patelni, a do sosu dodaję łyżeczkę pasty tahini.
Dodaj komentarz