Zupa rybna z kawałami ryby w cieście

Pstrąg smażony z selerem naciowym i ananasem

Grillowana wieprzowina z ananasem i dymką

Ocena ze starego portalu: 4,60 / 5 ocen
Grillowana wieprzowina z ananasem i dymką to ciekawa propozycja na sezon grillowy lub całoroczne domowe grillowanie. Zamiast nieśmiertelnej kiełbaski chcemy zaproponować Wam znakomite danie na grilla w wydaniu orientalnym. Jest proste w przygotowaniu a efekt końcowy z pewności zadowoli nawet najwybredniejszych gości. Soczysty ananas w połączeniu z grillowanym mięsem w intensywnej imbirowo-cytrusowej marynacie tworzy wspaniały i oryginalny posiłek. Danie można zaserwować z gotowanym ryżem ale na grillu praktyczniej będzie zjeść z przypieczonym chlebkiem.

Czytaj dalej

Słodko-kwaśna wieprzowina w stylu Hong-Kong / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Sweet & Sour Pork Hong Kong Style

Czytaj dalej

Ananasowy kurczak / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Danie z kurczaka z duża ilością ananasa i z sosem na bazie zagęszczonego mleka.

Czytaj dalej

Wołowina 5 smaków / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Potrawa jest ekskluzywna i wygląda apetycznie. Należy do wyszukanych w moim mniemaniu. Jako dodatek podawać ryż jaśminowy.

Czytaj dalej

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym / Przepis internauty

Smażona ryba z warzywami i sosem sojowo-owocowym

0
Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Skomplikowany przepis, z wieloma składnikami, ale warto spróbować, bo smakuje znakomicie. Zrobiłem porcję dla 3 osób, ale tak nam smakowała, że zjedliśmy wszystko w dwójkę. Podawać ugotowanym ryżem japońskim.

Czytaj dalej

Kurczak z ananasem i nerkowcami

Ocena ze starego portalu: 4,8 / 10 ocen
Przepis ten dostałem od jednego z internautów - Czarka z Zielonej Góry. Twierdził, że jest zabójcze, przetestowałem i potwierdzam. Podawać z tajskim ryżem kleistym lub ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Wieprzowina w czerwonym curry z ananasem

Ocena ze starego portalu: 4,33 / 12 ocen
Kolejne tajskie curry, tym razem czerwone curry z wieprzowiny. Czerwona pasta jest nieco mniej ostra od zielonej ale bez łagodzącego smak ryżu i tak się nie obędzie. Podawać z tajskim ryżem kleistym lub ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej